upsi-nbos

Monday, 2 April 2012

PROGRAM NATIONAL BLUE OCEAN STRATEGY - NBOS

BLOG INI DIWUJUDKAN BAGI MENJAYAKAN PROJEK NATIONAL BLUE OCEAN STRATEGY (NBOS). TUJUAN NBOS ADALAH UNTUK MEMAKSIMAKAN PENCAPAIAN PELAJAR DENGAN MOTIVASI BELAJAR DAN KEPEMIPINAN YANG TINGGI. PELAJAR YANG TERLIBAT MELAKUKAN LATIHAN DEMI LATIHAN BAGI MENAJAMKAN KEMAHIRAN MEREKA BAGI TUJUAN TERSEBUT. SILA LAYARI.PROGRAM SELANGKAH KE UNIVERSITI (4237)
29-30 APRIL 2012
Assalamualaikum. Tercipta lagi satu kenangan bersama adik-adik pelajar dari pelbagai sekolah seluruh negeri Perak. Mari kita lihat respon adik-adik pelajar.
                                                                       4247


                                                                                                              
27 April 2012
KEMAHIRAN BELAJAR 5 DOMAIN DI SK DATUK KAMARUDIN


Pengendalian yang mantap oleh pelajar yang dilatih dengan Kemahiran Belajar 5 Domain. Guru Besar memberi peringatan budak degil dan tidak akan mengikut arahan. Apa yang berlaku adalah sebaliknya. Pelajar memberi komitment yang tinggi dan seronok serta dapat mengingat dengan mudah walaupun dalam keadaan bising. Hehe.. tahniah SHAKER!!!

 

SEHARI SECUBIT ILMU DI SMA SLIM (4240)

Pada 31 Mac 2012 yang lalu, seramai 16 orang pelajar UPSI telah mengadakan Program Sehari Secubit Ilmu di SMA Slim River yang bermula pada jam 8 pagi hingga 1 petang. Peserta adalah dari kalangan pelajar tingkatan 3 dan program ini diadakan di Surau SMA Slim River. Walaupun terdapat beberapa kekangan sepanjang program, alhamdulillah ia nya berjaya dilaksanakan dengan baiknya. Para pelajar sangat gembira dan berharap program seperti ini akan diadakan lagi. jOm kita Lihat gaMbar2 sepanjang program dan apakah respon adik2 tentang program ini?


1 comment:

  1. as'salam - video yang lagu kenangan terindah tuh takde kee ? :)

    ReplyDelete